/ 2018, március 20/ Tájékoztatás

Tisztelt ügyfeleink!

Amit most közzé teszek attól lehet, hogy kicsit mindenkinek fel fog menni a pumpa az agyába, mert ennél jobban átverni az adósokat már nem lehetett a kormány részéről.

Mondok egy szép népmesét:

Egyszer volt, hol nem volt volt egy Magyarország, ahol élt egy Kásler Árpád.
Árpád pert indított az EU bíróságon a bankjával szemben, amit meg is nyert. EU Bíróság ítéletében megállapította, hogy Magyarországon a deviza alapú szerződések vonatkozásába a bankok meglopják az adósokat azzal, hogy vételi árfolyamon adják ki a pénzkölcsönt, de eladási árfolyamon szedik azt vissza, így az ebből fakadó árfolyam különbözetet tisztességtelen haszonnak értékelte a bíróság a bank számára.

Ekkor jött a magyar kormány és kérte az adósokkal, hogy amennyiben 2014-ben rájuk szavaztok, akkor ők bizony majd jól elszámoltatják a csúnya bankot. Nagyon örült az adós a jó hírnek és persze hitte, hogy akire a szavazatát adja az majd tényleg segíteni fog és ígéretéhez híven valóban elszámoltatja a fránya bankokat.

Persze az ígéretet könnyű kimondani, ahogy azt már tapasztalhattátok, de mi van akkor, ha az ígéretet úgy alakítja a kormány, hogy te valóban elhidd, hogy az tényleg teljesült.

Azonban a kormány tudta, hogy ezt hogy lehet úgy alakítani, hogy az csak részben hajtsa végre. A kormánynak az ígéretével azonban az volt a baj, hogy ez nem szívesség volt a részéről az adósok felé ahogy azt beállította az adósok számára, hogy majd ő segít és lenyomja a bankokat, hanem az EU bíróság ítéletére figyelemmel kötelezettség. Ennek kapcsán a kötelezettségét pontosan meg is határozta az EU bíróság, hogy az eladási és vételi árfolyam közötti különbözetet az adósoknak vissza kell fizetni az utolsó centig, és erre a kormánynak törvényben kell intézkedni.

Szóval jól látható, hogy a kormánynak az ígérete inkább csak választási fogás volt, hiszen akár megígéri, akár nem a kötelezettsége az ítélet okán fent állt. – És itt jön a mesében a csavar.

A kormány kifundált egy igen okos megoldást és elővette azt a népmesét, melyben a főhős hozott is ajándékot a királynak meg nem is, volt is rajta ruha meg nem is.

Ezt a mesét ötvözte egy törvénybe és egy MNB rendeletbe, melynek eredményekét az adósok vissza is kapták a tisztességtelenül felszámolt és megfizetett összeget szerződésükkel összefüggésben, meg nem is. Na ezt nevezem átverésnek.

Nekem is idő kellett mire rájöttem az átverésre, de rájöttem. A törvényalkotó ugyan is, volt olyan kedves, hogy észrevétlenül úgy alkotott meg két jogszabályt, hogy az adósok felé a bankoknak ne keljen a teljes tisztességtelenül felszámított összeget visszafizetni, hanem annak jobb esetben csak az 50%-át, rosszabb esetben csak a 40% -át. Örültek az adósok az elszámolásnak, mert hitték és tapasztalták, hogy a bankok elszámolnak feléjük. De nem lett volna ennyire felhőtlen az öröm, ha kiderült volna az adósok számára, hogy a bank által megküldött elszámoló levélben megjelölt tisztességtelenül felszámított összeg csupán csak a töredéke annak, ami valóban visszajárt volna az ügyfeleknek az EU bíróság döntésére figyelemmel. Gratulálok a törvényalkotónak (!?), hogy sikerül olyan jogszabály alkotnia, amivel befogta az adósok száját és elhitette velük, hogy megtette választási ígéretét, de a helyzet az, hogy nem voltak annyira okosak, mint amennyire azt gondolták.

Az MNB békéltető testülete 2017. december 11. napja óta tudja a törvényi visszaélést, mégsem tesz semmit. – Vajon miért nem??

Lapítanak és nem döntenek a kifogásolt törvénnyel összefüggésben, mert tudják, ha döntenek, és mondjuk elutasítják a kifogásunkat, akkor jogunk nyílik azt bíróság elé vinni és ott kiborúl a bili. Tudja a békéltető testület, hogy amíg nem döntenek, mi sem tudunk tovább lépni. Szóval rájöttem arra, hogy mely jogszabályok egybevetése alapján lehet bizonyítani, hogy bizony az adóskat nem kártalanították a bankok úgy ahogy azt az EU bíróság meghatározta, mert olyan törvényt alkottak a védelmükbe a törvényalkotók, hogy az adósoknak csak a fele pénzzel kelljen elszámolni, vagy épp csak 40%-kal.

Szóval, köszönjük meg a kormány nagyszerű intézkedését, hiszen ennek okán ezreket tudtak kilakoltatni az által, hogy tartozásukat fent tudták tartani ennek a kormány által alkotott jogszabálynak köszönhetően.

Osszátok meg mindenhol, hogy az adósok lássák mi is történt velük és mennyire viseli lelkén a kormány a sorsukat. Persze kérdés az is, hogy mi történt a maradék pénzzel és ebből kit és milyen módon díjaztak annak okán, hogy olyan törvényt sikerült alkotni, melynek okán bődületes mennyiségű pénzt tarthattak meg a bankok az EU bíróság döntése ellenére.

Ezt nevezem úgy, hogy láthatatlan arcul köpése az adósoknak úgy, hogy az adós még örül is neki. Ezek után kíváncsi vagyok arra, hogy hány ember arca derül mosolyra!?

Kérlek osszátok meg ezt az írást, hogy minél többen tudják meg kiben bíztak.